Vi er en lokal forening av Norske Kvinners Sanitetsforening. Vårt formål er å bidra positivt i lokalsamfunnet for alle i alle aldre.

mandag 25. oktober 2010

Temamøte om integrering

Neste medlemsmøte i Narvik Unge Sanitet er tirsdag 2.november kl 20 00.
Da skal vi ha et temamøte om integrering fordi vi ønsker å starte opp en SESAM gruppe.

Norske Kvinners Sanitetsforening er i løpet av få år blitt en betydelig aktør i arbeidet med integrering av minoritetskvinner - først og fremst gjennom å etablere møteplasser for kontakt og kommunikasjon mellom norske kvinner og kvinner med minoritetsbakgrunn. De viktigste prosjektene i integreringsarbeidet er SESAM og N.K.S. flyktningprosjekt.

Narvik Unge Sanitet vil starte opp en SESAM gruppe, og to av våre medlemmer har vært på seminar i Oslo sammen med deltagere fra andre foreninger som allerede driver slike integreringsgrupper.

Gjennom møteplassen SESAM treffes kvinner for å praktisere norsk, lære om norsk kultur og andre kulturer, og for å bygge nettverk. I SESAM-gruppene snakker kvinnene om sentrale temaer som barneoppdragelse, helse, bryllup og likestilling. Eller de gjør ting sammen, alt fra matlaging til hobbyaktiviteter.

Språk læres i møte med mennesker i lokalmiljøet der man bor - og i alle lokalsamfunn er sanitetskvinnene!

Hvis du synes dette høres spennende ut - kom på temamøtet tirsdag 2.november 2010 kl 20.00 og hør mer om hvilke planer vi har for oppstarten. Bli med og dann en møteplass for kvinner med forskjellige bakgrunner!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar